Filter
DBA
Kanada British Columbia Jenis pengajian: Semua Secara: Sambilan

Terbaik Sambilan DBA dalam Pengajian Perniagaan di Amerika British Columbia Kanada 2019

A Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) adalah ijazah yang ditawarkan oleh sekolah-sekolah perniagaan dan fakulti perniagaan di beberapa universiti yang akan dilaksanakan selepas tamat pengajian siswazah. Ini adalah jalan ke kerjaya dalam perundingan perniagaan yang maju atau akademik.

pengajian perniagaan menyediakan pembelajaran asas untuk pelajar yang mahu bekerja di beberapa kapasiti perniagaan. Terdapat di universiti-universiti dan sekolah-sekolah perniagaan di seluruh dunia, pelajar akan mempelajari asas-asas perniagaan seperti kewangan dan pengurusan. 

Kanada kepentingan yang besar untuk belajar, dan telah membangunkan satu sistem pendidikan kelas pertama dengan standard yang tinggi. Bukan sahaja Kanada menyediakan persekitaran yang selamat, bersih, tetapi ia telah konsisten disenaraikan sebagai salah satu tempat yang terbaik di dunia untuk hidup dari segi kualiti hidup oleh PBB.

Sambilan DBA dalam Pengajian Perniagaan di Amerika British Columbia di Kanada

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Perniagaan, British Columbia

Royal Roads University

DBA adalah program penyelidikan berasaskan penyelidikan yang berorientasikan kepada penyelidikan pengurusan perniagaan yang diterapkan terutamanya untuk profesional yang ... [+]

Penerangan Program

DBA adalah program penyelidikan berasaskan penyelidikan yang berorientasikan kepada penyelidikan pengurusan perniagaan yang diterapkan terutamanya untuk profesional yang bekerja yang bercita-cita untuk menjadi pemimpin dalam bidang atau sektor mereka dan yang ingin secara bebas mengembangkan penyelidikan asli yang berdampak pada amalan pengurusan. Ia direka untuk menggabungkan kekuatan doktor doktor profesional dengan nilai penyelidikan dan kekerasan yang sama kepada Ph.D yang lebih tradisional. Program ini direka untuk memberi respons kepada keperluan untuk penyelidikan yang berkualiti tinggi, ketat, relevan dan diterapkan yang menembusi teori dan amalan dan menyumbang kepada kemajuan ekonomi Kanada. Program ini merupakan program 60 kredit yang biasanya mengambil masa empat tahun untuk diselesaikan. Program ini disampaikan dalam model campuran, melalui gabungan residensi intensif pendek dan kursus dalam talian. Peperiksaan pencalonan, disertasi dan pertahanan mulut juga diperlukan.... [-]

Kanada Victoria
Januari 2020
English
Sambilan
4 tahun
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu