Filter
DBA
Emiriah Arab Bersatu Dubai Jenis pengajian: Semua Secara: Sambilan

Terbaik Sambilan DBA dalam Pentadbiran Perniagaan in Dubai Emiriah Arab Bersatu 2019

Kajian yang terlibat dalam memperoleh Ijazah Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) meneroka kepimpinan, teori ke dalam amalan, penerbitan dan penyebaran dan reka bentuk penyelidikan bersama-sama dengan topik lain. Kursus ini bertujuan untuk mereka mengejar kerjaya akademik atau perundingan.

Emiriah Arab Bersatu, kadang-kadang hanya dikenali sebagai Bersatu atau UAE, adalah sebuah negara Arab di tenggara Semenanjung Arab di Teluk Parsi, yang bersempadan dengan Oman di timur dan Arab Saudi di selatan, dan juga berkongsi sempadan laut dengan Qatar dan Iran.

Dubai merupakan sebuah bandar yang terletak di Emiriyah Arab Bersatu dan merupakan salah satu daripada tujuh amiriah yang membentuk negara ini. Dengan penduduk seramai lebih daripada 2 juta penduduk, ia berada di kedudukan sebagai emiriyah yang paling ramai penduduk di UAE. Ia mempunyai salah satu batas langit yang tertinggi dan unik dan menjadi tuan rumah kepada beberapa pertubuhan pengajian tinggi di dalam.

Sambilan DBA dalam Pentadbiran Perniagaan in Dubai di Emiriah Arab Bersatu

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

2 Hasil dalam Pentadbiran Perniagaan, Dubai

Ijazah
Lokasi
Emiriah Arab Bersatu
Dubai
Jenis pengajian
Secara
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
International Institute of Management & Technology Studies

Keusahawanan berkembang hari ini secara besar-besaran. Etika perniagaan, pengetahuan diperlukan untuk cemerlang dalam bidang ini, Jadi Mahatma Gandhi Universiti menyediak ... [+]

Diploma Pentadbiran Perniagaan (DBA) Keusahawanan berkembang hari ini secara besar-besaran. Etika perniagaan, pengetahuan diperlukan untuk cemerlang dalam bidang ini, Jadi Mahatma Gandhi Universiti menyediakan campuran yang betul teori dan latihan praktikal kepada pelajar. Mahatma Gandhi University membantu pelajar dalam membuat persediaan untuk masa hadapan melalui amali yang luas, bengkel dan situasi perniagaan kehidupan sebenar. Ijazah ini juga membangunkan kemahiran pelajar 's praktikal pengurusan, kemahiran komunikasi dan perniagaan keupayaan membuat keputusan.

[-]
Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2019
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Stafford

Doktor dalam Pentadbiran Perniagaan (DBA) menawarkan laluan baru untuk kelayakan Doktor yang direka khusus untuk pemimpin yang berpengalaman dalam sektor swasta, awam dan ... [+]

Doktor dalam Pentadbiran Perniagaan (DBA) menawarkan laluan baru untuk kelayakan Doktor yang direka khusus untuk pemimpin yang berpengalaman dalam sektor swasta, awam dan ketiga. Tidak seperti Ph.D yang tradisional, DBA membolehkan calon-calon untuk membuat sumbangan kepada pengetahuan menerusi "penerapan teori baru" dan bukannya "perkembangan teori baru". Hasilnya adalah kapasiti yang dipertingkatkan dalam kepimpinan pemikiran untuk perubahan organisasi, dan kesediaan yang lebih besar untuk pengurusan kanan dan / atau perundingan peranan.

Northampton Business School telah dicalonkan oleh Times Higher Education (penerbitan Perdana HE di UK dan sebahagian daripada The Times kumpulan) untuk Sekolah Perniagaan Cemerlang tahun ini untuk 2013, 2014 dan 2015: belum pernah berlaku 3 tahun berturut-turut. (Hanya enam sekolah perniagaan UK yang dinamakan setiap tahun daripada 120 yang ada).... [-]

Emiriah Arab Bersatu United Arab Emirates Online Dubai
Pendaftaran Terbuka
English
Sambilan
48 bulan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu