PHDSTUDIES.COM.MY

Terbaik Sambilan DBA dalam Pengajian Kemampanan 2019

Orang-orang yang meneruskan Kedoktoran Pentadbiran Perniagaan (DBA) menyelidiki topik-topik seperti penerbitan dan penyebaran, reka bentuk penyelidikan dan kepimpinan. Kajian sedemikian ditawarkan di sekolah-sekolah perniagaan dan juga maklumat daripada fakulti perniagaan universiti tertentu.

Mereka yang berminat untuk mengikuti pengajian ijazah lanjutan dalam kemampanan akan belajar tentang topik yang relevan, termasuk sains dan politik perubahan iklim, pembangunan, kemiskinan, dan tanggungjawab sosial syarikat yang lebih besar. Kebanyakan program sekurang-kurangnya dua tahun panjang.

Sambilan DBA dalam Pengajian Kemampanan

2 Hasil dalam Pengajian Kemampanan Filter

Dba dengan kepekatan dalam pengurusan mampan global

Anaheim University Online
Online Sepenuh masa Sambilan 3 tahun Sept. 2019 Amerika Syarikat USA Online + 1 lagi

The Online Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) membolehkan profesional yang bekerja untuk mendapatkan ijazah DBA semasa bekerja sepenuh masa tidak kira di mana mereka tinggal. kelebihan infrastruktur talian Anaheim Universiti menyediakan persekitaran pembelajaran interaktif dan antara budaya dipadankan dengan yang lain.

Doktor Pentadbiran Perniagaan - Pengurusan Kemapanan

Sustainability Management School
Dalam Talian & Kampus Digabungkan Sepenuh masa Sambilan 3 tahun Sept. 2019 Switzerland Gland + 1 lagi

Tumpuan utama penyelidikan adalah mengenai integrasi pengetahuan perniagaan yang inovatif dengan isu pembangunan mampan. Khususnya, pertumbuhan ekonomi, pengurusan alam sekitar, dan keadilan sosial adalah bahagian konstituen bagi semua projek DBA