• Tempoh (tahun): 3
 • Kelayakan dianugerahkan: Doktor Pentadbiran Perniagaan
 • Tahap Kelayakan: Ijazah Doktor (Kitaran Ketiga)
 • Bahasa arahan: bahasa Inggeris dan bahasa Yunani
 • Cara Pengajian: Penuh waktu atau Paruh waktu
 • Kredit ECTS Minimum: 240

Profil Program

Satu program doktor berasaskan penyelidikan yang membawa kepada ijazah Doktor Pentadbiran Perniagaan DBA). Program sarjana penyelidikan DBA mengandungi elemen pengajaran (semasa 18 bulan pertama) dan elemen penyelidikan (berterusan).

Elemen yang diajar dari DBA terdiri daripada empat kursus peringkat kedoktoran: Refleksi Pribadi dan Organisasi, Kajian Sastera, Falsafah Penyelidikan, Metodologi dan Kaedah dan Analisis Maklumat. Setiap empat kursus mempunyai 30 jam pengajaran kelas. Ini termasuk pengajaran tatap muka, pelajar yang bekerja dalam kumpulan, persembahan pelajar, perbincangan, dll.

Diharapkan kursus-kursus yang diajar akan dinilai melalui penyerahan panjang sebanyak 7500 perkataan dan diikuti oleh tesis, iaitu sekitar 80,000 perkataan (termasuk bahagian dari tugasan dari kursus yang diajar).

Ciri khas program DBA akan menjadi sokongan dan interaksi rakan sebaya yang dihasilkan daripada mempunyai unsur yang diajar yang biasanya dilakukan dalam satu kumpulan. Semua kursus akan merangkumi gaya pembelajaran penyertaan aktif yang sesuai dan peserta akan digalakkan untuk membangunkan pengetahuan dan kemahiran melalui projek kumpulan dan individu, mulai dari pembentangan kerja mereka sendiri kepada tugas kritikan yang aktif. Pelajar akan menikmati suasana kerja yang kaya dan merangsang, di mana semua orang boleh menyumbang kepada pembelajaran profesional mereka. Selain itu, pelajar akan belajar dari satu sama lain kerana mereka terlibat dalam perbincangan terbuka dengan rakan sekelas dan pensyarah mereka.

Modul yang diajar memberikan bimbingan berterusan mengenai kerja yang sedang berjalan. Ini akan membantu untuk menyokong pencapaian piawaian yang sesuai di mana kerja dibangunkan dan dibincangkan sebagai proses berterusan dan berulang antara calon dan ceramah. Berikutan itu, pelajar perlu meneruskan dengan melengkapkan dan mengemukakan tugasan akhir untuk penilaian.

Seterusnya, DBA 803 (Kursus Falsafah, Metodologi dan Kaedah Penyelidikan) mempunyai persembahan yang dinilai (berlaku di hadapan fakulti dan kelas) dan tugasan. Ini menjamin bahawa pelajar mendapat sokongan dan bimbingan yang diperlukan.

Para pelajar mungkin diminta mengikuti kursus tambahan dari program Sarjana.

Prospek kerjaya

N / A

Akses kepada Pengajian Lanjut

N / A

Penilaian

Pelajar hendaklah lulus semua keperluan kerja yang dinilai dari program (persembahan, tugasan, kelulusan cadangan akhir, peperiksaan tesis viva). Tiada peperiksaan bertulis. Pelajar perlu lulus penilaian tahunan dari DPPC.

Pengijazahan

Menyelesaikan keperluan program dan lulus peperiksaan viva.

Hasil pembelajaran

 1. Membangunkan sumbangan besar kepada pengetahuan dan amalan teori;
 2. Memberi pemahaman tentang kaedah penyelidikan dan penyelidikan, memahami peranan seorang penyelidik yang bebas, yang mampu membangun dan menjalankan rancangan penyelidikan yang baik, yang diarahkan ke arah tujuan dan objektif tertentu;
 3. Mewujudkan, mentafsir dan memohon pengetahuan melalui penyelidikan saintifik yang merit penerbitan;
 4. Memperoleh dan membuktikan kefahaman tentang pengetahuan yang besar di hadapan dalam konsep dan proses perniagaan semasa;
 5. Konsep, reka bentuk dan melaksanakan projek penyelidikan yang menimbulkan pengetahuan baru yang menyumbang kepada teori dan amalan;
 6. Membangun dan melaksanakan falsafah, metodologi dan kaedah penyelidikan yang sesuai.
Program diajar dalam:
 • English
 • Greek
University of Nicosia

Lihat 15 lagi program yang ditawarkan oleh University of Nicosia »

Tarikh Akhir Kemaskini November 22, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
13,500 EUR
Deadline
Contact school
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Contact school
Tarikh tutup permohonan
Contact school

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Contact school
End Date
Contact school