Baca keterangan rasmi

Penerangan Program

Program DBA di Brentwood University adalah ijazah akademik tertinggi yang direka untuk pelajar yang ingin mengejar kerjaya profesional. DBA difokuskan pada kedua-dua teori dan penyelidikan yang digunakan dan akan membantu pelajar memperoleh kemahiran kepimpinan sebagai eksekutif, perunding, atau usahawan. Di Brentwood University , kami menyampaikan pengetahuan dan pengalaman antarabangsa. Program ini direka untuk profesional dengan kedudukan pekerjaan semasa atau pemilik perniagaan.

Objektif Program

Pelajar yang berjaya melengkapkan program ijazah Doktor Falsafah Perniagaan akan memperolehi kecekapan berikut:

 • Melakukan penyelidikan dengan tujuan menerapkan penemuan ke dunia nyata Bisnis di semua industri dan negara,
 • Kemahiran dan unjuran penglihatan di masa depan dalam persekitaran ekonomi dan perniagaan yang berubah-ubah
 • Membuat keputusan dalam dunia perniagaan sebenar dan lebih khusus, dalam Dunia Perniagaan global antarabangsa yang baru
 • Mengendalikan penyelidikan pemasaran dan menjawab pasaran baru dalam persekitaran yang sentiasa berubah
 • Membangun dan mengekalkan tahap kerja berpasukan yang tinggi dan memperbaiki persekitaran sosial dan ekonomi untuk sumber manusia,

Keperluan Ijazah

Untuk dianugerahkan ijazah Pentadbiran Perniagaan Doktor, semua pelajar mesti melengkapkan 60 kredit program teras. Arahan teras dihantar dalam lapan kursus jam kredit 6, masing-masing bertahan selama 8 minggu. Sebagai tambahan kepada 48 kredit teras, pelajar harus melengkapkan Ujian Komprehensif Grand (GCE) dan mengemukakan Disertasi terakhir untuk jam 12 Kredit.

Doktor Falsafah Kursus Pentadbiran Perniagaan

Pelajar dikehendaki melengkapkan 8 dari 11 kursus berikut untuk menyelesaikan program Pentadbiran Perniagaan Pentadbiran dan pemberian ijazah DBA.

 • BU 151201 Kaedah Penyelidikan (6 Kredit)
 • BU 151202 Pengurusan Perakaunan dan Pengurusan Kewangan (6 Kredit)
 • BU 151203 Keusahawanan dan Kepimpinan (6 Kredit)
 • BU 151204 Pengurusan Sumber Manusia (6 Kredit)
 • BU 151205 Business Intelligence (6 Kredit)
 • BU 151206 Keperluan Pengurusan Projek (6 Kredit)
 • BU 151207 Strategik Pemasaran (6 Kredit)
 • BU 151208 Kepimpinan dalam Organisasi Multikultural Antarabangsa (6 Kredit)
 • BU 151101 Organisasi dan Kepimpinan (6 Kredit)
 • BU 151102 Inovasi dan Teknologi Kepimpinan (6 Kredit)
 • BU 151106 Strategi Perniagaan (6 Kredit)
 • Disertasi (12 Kredit)

Bahan Pembelajaran yang Diperlukan

Setiap kursus akan mempunyai buku teks yang ditetapkan bahawa para pelajar bertanggungjawab untuk mendapatkannya sendiri. Sistem Pengurusan Pembelajaran (LMS) menyokong penggunaan bahan pembelajaran tambahan, termasuk pembentangan kuliah multimedia, forum perbincangan, dan koleksi bahan bacaan e-Perpustakaan. Bahan kursus adalah mengikut budi bicara ahli fakulti individu, tetapi menjalani kajian dan kelulusan oleh Ketua Pegawai Akademik sebelum digunakan dalam kursus hidup.

Latihan praktikal

Pada masa ini, pelajar di Brentwood University tidak dikehendaki melengkapkan latihan atau eksperimen praktikal. Memandangkan universiti kami memenuhi sebahagian besar pelajar dewasa, mereka akan terlibat dalam pekerjaan dalam bidang perniagaan atau bidang lain. Brentwood University tidak menawarkan kredit universiti untuk pengalaman hidup atau kerja.

Peluang Pekerjaan Siswazah

Graduan dari program Brentwood University boleh mendapatkan pekerjaan di pasaran dengan mana-mana majikan yang sanggup mengupah mereka. Statistik menunjukkan bahawa pelajar yang memperoleh Doktor Falsafah mereka boleh mengharapkan perolehan seumur hidup yang jauh lebih tinggi berbanding dengan mereka yang mempunyai ijazah sarjana muda atau profesional sahaja. Brentwood University tidak menawarkan penempatan pekerjaan untuk pelajar yang menamatkan pengajian, dan tidak dapat menjamin pekerjaan yang menguntungkan kepada graduannya. Brentwood University boleh membantu para pelajar dengan mengenal pasti pengusaha pekerjaan yang terkemuka (agensi dan pemburu kepala) dan boleh menyediakan bahan rujukan untuk membantu pelajar dengan menyediakan resume mereka atau memperbaiki kemahiran wawancara mereka.

Dasar Pengijazahan - Doktor Program Pentadbiran Perniagaan

Untuk menerima ijazah Pentadbiran Perniagaan Pentadbiran, pelajar mesti memenuhi keperluan yang berkaitan dengan kredit semester, purata mata gred, program pengajian dan kursus. Pelajar yang telah memenuhi semua keperluan untuk menamatkan pengajian hendaklah mengemukakan permohonan untuk tamat pengajian kepada Ketua Pegawai Akademik.

Untuk mendapatkan ijazah Pentadbiran Perniagaan, seorang pelajar mesti melengkapkan perkara berikut:

 • Dapatkan sekurang-kurangnya 60 kredit semester dengan mengambil kursus teras 8 DBA dan selesaikan disertasi yang diperlukan.
 • Mengekalkan IPK institusi 2.0 (pada sistem 4.0).
 • Dapatkan gred kursus minimum 2.0 (pada sistem 4.0) untuk setiap kursus dalam program ini.

Tarikh persidangan adalah tarikh di mana ijazah pelajar diberikan secara rasmi. Apabila selesai semua kursus yang diperlukan, penyerahan permohonan tamat pengajian, dan menyelesaikan sebarang kewajiban kewangan yang belum dijelaskan, pelajar yang telah memenuhi semua keperluan akademik dan pentadbiran, akan menerima dua transkrip rasmi dan diploma mereka.

Syarat Kemasukan - DBA

Calon yang dipertimbangkan untuk kemasukan ke program Doktor Pentadbiran Perniagaan akan dinilai berdasarkan kelayakan akademik mereka, pernyataan peribadi, permohonan, dan CV jika diperlukan.

Untuk dimasukkan ke program Pentadbiran Perniagaan kami, pelajar mesti menyediakan bukti memenuhi kriteria kelayakan berikut:

 • Pelajar mestilah memperoleh Ijazah Sarjana dari institusi yang diluluskan oleh Biro atau sebelum ini diluluskan oleh agensi pendahulunya Biro; atau institusi yang diiktiraf di Amerika Syarikat atau Kanada; atau institusi yang diluluskan negeri lain yang menyatakan bahawa institusi di mana pelajar memperoleh ijazahnya adalah bersamaan dengan institusi yang diluluskan oleh Biro; atau institusi di luar Amerika Syarikat atau Kanada dan juga menyediakan penilaian menyeluruh terhadap ijazah yang dilakukan oleh perkhidmatan penilaian kredensial asing yang merupakan ahli Persatuan Penilaian Penilaian Kredensial Kebangsaan (NACES), atau sekiranya ijazah diberikan oleh sebuah institusi antarabangsa, Pentadbiran Brentwood University boleh meneliti dan mengesahkan ijazah.
 • Pelajar perlu membayar semua yuran yang dikenakan, mengikut jadual bayaran semasa yang diterbitkan semasa menandatangani atau memasuki kontrak pendaftaran atau membuat perkiraan lain yang diterima oleh sekolah.
 • Institusi ini tidak memberi kredit untuk menyelesaikan CLEP atau pemeriksaan setanding yang lain. Institusi ini boleh memberi kredit untuk pembelajaran pengalaman.
 • Institusi ini tidak menandatangani perjanjian articulation atau transfer dengan mana-mana institusi lain.
 • Mesti mempunyai 3 tahun pengalaman perniagaan profesional, sekurang-kurangnya 1 daripadanya berada dalam peranan pengurusan.

Kemahiran Bahasa Inggeris

Arahan akan diberikan tanpa bahasa lain daripada Bahasa Inggeris. Bagi pelajar yang darjah sebelumnya tidak disiapkan dalam Bahasa Inggeris, kami akan memerlukan skor 500 pada ujian TOEFL berasaskan kertas atau skor 70 pada ujian berasaskan internet.

Keperluan TOEFL tidak dikenakan kepada pelajar yang telah menerima diploma sekolah menengah atau setara di institusi akademik yang telah memberikan arahan dalam bahasa Inggeris.

Begitu juga, keperluan TOEFL tidak terpakai kepada pelajar yang telah menyelesaikan kursus, dalam bahasa Inggeris, di peringkat kolej ATAU yang telah menyelesaikan ujian bahasa Inggeris di institusi ini.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini February 11, 2019
This course is Online, Online & Campus Combined
Start Date
Sept. 2019
Duration
24 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
16,800 USD
Online; 22,500 USD: Hybrid
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date