DBA - Doktor Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

EU Business School" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/138312_138253_emailbanner_15july3.png" alt="EU Business School" data-json="{"author":"alt="EU Business School","author_url":"","source":""}" />

alt = "Program Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) EU Business School yang sangat kompetitif dirancang untuk mencabar, tegas, dan merangsang serta meningkatkan kecekapan pengurusan, kepemimpinan, dan akademik. Program ini mengembangkan kemahiran berfikir bebas dan kritis pelajar, yang membolehkan mereka menguasai bidang tertentu dalam perniagaan. Pelajar mengasah kemahiran penyelidikan dan analitik mereka dengan menyelesaikan projek penyelidikan peringkat pakar yang asli.

Program DBA EU dibina atas gabungan kursus, seminar, kediaman profesional, kertas penyelidikan, dan disertasi akhir. Bekerjasama dengan ahli fakulti yang mempunyai pengalaman akademik dan praktik yang luas, para pelajar memperoleh pemahaman yang komprehensif tentang teori-teori maju yang kritikal dan keupayaan untuk segera menerapkan penyelesaian kreatif terhadap masalah jangka panjang yang sedia ada.

"Sebelum ini, saya menamatkan ijazah sarjana di Cambridge University. Alasan saya memilih EU untuk meneruskan pengajian saya adalah bahawa saya benar-benar percaya bahawa EU telah mula memberi impak yang besar di rantau Asia Pasifik. Dan dunia bergerak ke Asia Pasifik. "
Ravi Fernando, DBA

Program

alt = "Program DBA EU Business School mempunyai kurikulum berasaskan penyelidikan, yang menggunakan kes perniagaan praktikal dan terdiri daripada penyelidikan terpakai yang bertentangan dengan penyelidikan asas. DBA dapat diselesaikan dalam waktu dua tahun atau hingga lima tahun. program terdiri daripada dua bahagian utama: Fasa pra-disertasi mengambil masa minimum satu tahun. Objektifnya adalah untuk memberi pelajar maklumat teori dan praktikal bidang pengajian utama dan sokongan mereka. Fasa kedua menentukan sama ada pelajar telah menyerap dengan betul pengetahuan mengenai fasa pra-disertasi dan dapat mengaplikasikan pengetahuan ini ke arah penyelesaian masalah yang besar.

Siapakah DBA?

DBA direka untuk:

 • MBA atau pemegang ijazah sarjana dan pengamal dengan lima tahun pengalaman pengalaman pascasiswazah.
 • Usahawan dan pengurus kanan dengan kelayakan alternatif dan kerjaya yang berjaya.

DBA Student

Hasil pembelajaran

Program Pentadbir Pentadbiran Perniagaan mendidik pengurus, pemimpin perniagaan, eksekutif, dan pengamal sarjana supaya mereka boleh:

1

2

3

4

Memohon pengetahuan teoritis baru kepada masalah perniagaan kontemporari dalam dunia yang semakin kompleks melalui penyelidikan, pengajaran, dan analisa yang digunakan. Terokai pelbagai kaedah kuantitatif dan kualitatif yang sering digunakan dalam penyelidikan untuk menyelesaikan masalah perniagaan atau pengurusan semasa. Mengenal pasti dan menilai pengaruh dalaman dan luaran pada organisasi untuk membangunkan rancangan strategik untuk perubahan melalui pengurusan peralihan. Menunjukkan kepakaran dalam standard dan amalan etika serta tanggungjawab dan kepelbagaian budaya / global, untuk bekerja secara kolaboratif sebagai pemimpin yang menyumbang dalam perniagaan dan masyarakat.

EU Business School Classes" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/11/116121__22A5246.jpg" alt="EU Business School Classes" />

Fakulti

Fakulti berkaliber tinggi EU terdiri daripada ahli akademik sepenuh masa dengan ijazah kedoktoran, serta pengajar sambilan yang juga anggota komuniti perniagaan antarabangsa semasa. Ahli fakulti kami mempunyai pengalaman semasa atau sebelumnya sebagai usahawan, perunding, dan pemimpin perniagaan. Gabungan dunia akademik dan profesional ini menyokong kualiti pembelajaran yang unik dan luar biasa, memperkuat pendekatan pragmatik EU untuk pendidikan.

Kemasukan

Kami faham bahawa memilih program DBA yang memenuhi objektif profesional anda sambil menyesuaikan matlamat pendidikan anda adalah proses yang memerlukan banyak penyelidikan dan perbincangan. Pasukan kemasukan kami boleh membantu anda dengan sebarang pertanyaan atau pertanyaan yang mungkin anda miliki. Kami menggalakkan anda untuk mengetahui lebih lanjut tentang kami dengan melawat kampus kami, bertemu pelajar kami, menghadiri kelas dan sesi hari terbuka.

 • Selesaikan dan hantar borang permohonan
 • Terima arahan selanjutnya
 • Hantar dokumen tambahan
 • Menerima pengesahan pendaftaran
 • Mulakan pengajian anda dengan EU!

Keperluan

Keperluan kemasukan *:

 • 1 salinan sijil tajaan dan transkrip tuan.
 • Bukti kelancaran bahasa Inggeris: Markah TOEFL minimum 110 (berasaskan internet), 253 (berasaskan komputer); IELTS 7.0; CAE C1 dengan markah minimum 185; PTE 68; Bahasa Inggeris asli atau setaraf.

Calon juga harus memenuhi salah satu daripada yang berikut:

 • IPK 3.0 pada skala 4.0.
 • Skor memuaskan pada GMAT atau GRE.
 • 5 tahun pengalaman kerja profesional.

* Pelajar yang tidak memenuhi kriteria akan ditemuramah oleh jawatankuasa kemasukan dan akan dipertimbangkan secara merit. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi jabatan kemasukan Switzerland Kesatuan Eropah yang berkenaan.

Proses

Online

 1. Isi borang permohonan duti doktor.
 2. Menerima e-mel dengan arahan tentang cara menghantar dokumentasi lanjut.

E-mel

 1. Muat turun, cetak, dan isi borang permohonan doktoral.
 2. Imbas dan hantar borang permohonan yang lengkap melalui e-mel kepada Jabatan Kemasukan Switzerland EU yang berkaitan.
 3. Menerima e-mel dengan arahan tentang cara menghantar dokumentasi lanjut.

Mengemukakan pakej aplikasi:

Jabatan Aduan Switzerland yang berkaitan akan menghubungi anda melalui e-mel dengan arahan tentang cara menyerahkan pakej aplikasi anda. Kemudian, hantar pakej aplikasi anda yang mengandungi dokumen yang diminta melalui pos atau e-mel. Jabatan kemasukan akan mengesahkan resit ini melalui e-mel.

Dokumentasi

Semua pemohon hendaklah mengemukakan dokumen berikut untuk menyelesaikan proses permohonan:

 • 1 salinan borang permohonan yang lengkap (jika permohonan itu tidak diisi dalam talian)
 • 1 salinan diperakui ijazah dan transkrip sarjana atau setaraf *
 • Bukti kelayakan Bahasa Inggeris: skor TOEFL 110 (berasaskan internet), 253 (berasaskan komputer); IELTS 7.0; CAE C1; PTE 68; Bahasa Inggeris asli atau setaraf
 • 1 salinan CV / resume
 • 2 surat cadangan
 • 1 cadangan penyelidikan yang menyatakan alasan anda untuk mengejar DBA dan kepentingan penyelidikan anda; harus panjang 3-5 muka surat
 • Foto pasport elektronik atau 3 foto saiz pasport bercetak
 • 1 salinan pasport atau kad pengenalan yang sah
 • 1 sijil atau surat bank yang mengesahkan kesolvenan kewangan pemohon
 • Yuran permohonan CHF 200 tidak boleh dikembalikan. Sila lampirkan pesanan wang, cek atau resit untuk pemindahan bank yang perlu dibayar kepada EU

Permohonan dan Butiran Dokumen

Diploma*

Beratur untuk menghantar kolej / universiti dan transkrip yang diakreditasi anda ke Jabatan Kemasukan Switzerland Switzerland yang berkaitan. Transkrip dianggap rasmi sekiranya terdapat cap rasmi universiti dan tandatangan dekan. Transkrip akademik juga harus merangkumi maklumat hubungan universiti. Transkrip mesti menyenaraikan mata pelajaran yang diambil, nilai yang diperoleh, atau keputusan peperiksaan dalam setiap mata pelajaran dan merangkumi sijil atau diploma. Sekiranya dokumen tidak dalam bahasa Inggeris, dokumen tersebut mesti dihantar dengan terjemahan bahasa Inggeris yang diperakui.

Cadangan

Kirimkan dua surat cadangan daripada penasihat akademik yang biasa dengan prestasi akademik dan potensi kepemimpinan anda. Sekiranya anda telah keluar dari dunia akademik untuk sementara waktu, sila kirimkan dua surat dari majikan dan / atau pengurus yang sudah biasa dengan etika kerja, kemampuan, dan kemahiran kepemimpinan anda. Sebarang surat yang tidak ditulis dalam Bahasa Inggeris mesti disertakan dengan terjemahan Bahasa Inggeris yang diperakui.

Program ini mengambil masa minimum dua tahun. Pelajar mempunyai 4 pengambilan yang mungkin: Oktober, Februari, Jun, Ogos.

Graduation Geneva

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The EU Group (EU) is a network of professionally-accredited, multicultural, high-ranking business schools established in 1973. We have campuses in Barcelona, Geneva, Montreux, Munich and online. In ad ... Baca lebih lanjut

The EU Group (EU) is a network of professionally-accredited, multicultural, high-ranking business schools established in 1973. We have campuses in Barcelona, Geneva, Montreux, Munich and online. In addition to small, dynamic classes offered in English, EU students also enjoy a global environment while getting the best of both North American and European academic curricula. Baca Ringkas
Barcelona , Geneva , Montreux , Munich , Switzerland Online + 4 Lagi Kurang