StockSnap_ZYW8MGFQKZ

DBA - Doktor Pentadbiran Perniagaan

Ijazah kedoktoran bukan sahaja merupakan pencapaian saintifik yang sangat tinggi, dan juga pencapaian peribadi yang lebih tinggi, tetapi juga pelaburan yang bijak dan mampan dalam masa depan profesional seseorang. Dengan DBA yang ditawarkan oleh Munich Business School (MBS) dengan kerjasama Sheffield Hallam University (SHU), para pelajar dapat meningkatkan kerjaya akademik atau perniagaan mereka dalam suasana antarabangsa dan fleksibel yang tidak memerlukan mereka untuk meletakkan kerjaya profesional mereka.

DBA - Doktor Pentadbiran Perniagaan Sekilas

PROGRAM START

Oktober

BAHASA ARAHAN

Bahasa Inggeris

DURATION

48 bulan

FORMAT

Paruh waktu

KAJIAN DIKENAKAN

Modul antarabangsa di Sheffield Hallam University (SHU)

ADMISI

  • Ijazah Sarjana dalam bidang perniagaan, pengurusan atau bidang yang berkaitan
  • Lebih 5 tahun pengalaman pengurusan

YURAN KELAS TAMBAHAN

€ 36,000

PELANGGAN RASMI

Program Doctor of Business Administration di Munich Business School bekerjasama dengan Sheffield Hallam University secara rasminya diluluskan oleh Kementerian Negara Bavaria untuk Sains, Penyelidikan, dan Seni.

Mengenai DBA - Doktor Pentadbiran Perniagaan

DBA adalah doktor yang berasaskan penyelidikan yang sesuai untuk mereka yang bersemangat untuk belajar dan yang ingin membuat perbezaan dengan cara pengurusan dan amalan profesional dibangunkan dalam keistimewaan mereka. Belajar untuk doktor perniagaan membolehkan anda mengembangkan penyelidikan berasaskan bukti dan tesis kedoktoran penuh, bersamaan dengan PhD, sambil meneruskan kerjaya sebagai profesional senior atau pengurus.

Program DBA Munich Business School dan Sheffield Hallam University memberikan anda peluang untuk membincangkan topik substantif utama yang mencerminkan penyelidikan dan kemajuan dalam pengetahuan organisasi dan perniagaan. Selain itu, anda akan dibimbing melalui setiap langkah membangun, merancang dan menguruskan projek penyelidikan doktoral anda.

Program DBA Munich Business School adalah program DBA pertama dan satu di Bavaria yang mana Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan, Sains dan Kesenian Bavaria secara rasmi telah meluluskan pelaksanaan program pengajian dan pengalihan peperiksaan universiti mengikut artikel 86 ayat 1 dari BayHSchG (Undang-undang Universiti Bavaria).

5 Sebab untuk DBA

  1. Ijazah Antarabangsa
    Doktor Pentadbiran Perniagaan, DBA, merupakan ijazah akademik yang sangat dihormati yang boleh membuka pintu masuk dan dalam dunia perniagaan antarabangsa. Apabila berjaya diselesaikan, graduan DBA juga boleh menggunakan gelaran Jerman "Dr".

Kualiti Tinggi dan Pengiktirafan
DBA MBS dan SBS adalah program kedoktoran yang diiktiraf secara meluas yang peserta mendapat manfaat daripada kualiti penyelidikan dan pendidikan yang cemerlang di kedua-dua universiti. Tetapan Fleksibel
Oleh kerana persekitaran yang fleksibel, DBA membenarkan para peserta untuk melanjutkan pengajian ke peringkat kedoktoran tanpa perlu meletakkan kerjaya mereka. Program Berstruktur
DBA MBS dan SBS didasarkan pada sistem modular yang sangat efisien dan struktur program yang direka untuk memudahkan kemajuan dan keputusan. Rakan kuat
Munich Business School dan Sheffield Hallam University adalah kedua-dua universiti terkenal di dunia yang membentuk satu kumpulan rakan kongsi yang kuat dan disambungkan dengan baik.

DBA - Rakan Kongsi kami Sheffield Hallam University

Munich Business School menawarkan program DBA paruh waktu dengan kerjasama Sheffield Business School (SBS), salah satu fakulti utama di Sheffield Hallam University (SHU) di Sheffield, UK. SHU terkenal dengan kemudahan modennya, pendekatan dinamik untuk pengajaran dan pembelajaran dan tahap sokongan pelajar yang tinggi. Dengan 34,000 pelajar dari lebih 100 negara di seluruh dunia dan 3,000 kakitangan, ia adalah salah satu daripada universiti terbesar dan paling progresif di UK. Mendapat manfaat dari £ 100 juta yang SHU telah melabur dalam kemudahan pengajaran dan pembelajaran yang canggih dengan lebih £ 70 juta untuk dilaburkan dalam tempoh dua tahun akan datang.

Program penyelidikan Sheffield Hallam menduduki ranking lima universiti moden UK dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan Kebangsaan (REF) 2014. Sistem e-pembelajaran di SHU adalah salah satu yang paling luas dan maju di negara ini, menyediakan akses kepada sumber dan sokongan apabila dan di mana anda memerlukannya. Pusat pembelajaran yang penuh dengan kemudahan IT yang sangat baik yang dibuka 24 jam sehari, setiap minggu sepanjang tahun.

Sekolah Perniagaan Sheffield mempunyai reputasi nasional dan antarabangsa untuk menyampaikan program pembangunan pengurusan pasca siswazah dan profesional. Dengan lebih daripada tiga puluh tahun pengalaman dalam penyelidikan dan pengajaran dalam perniagaan dan pengurusan, SBS terlibat dalam pelbagai penyelidikan tulen dan terpakai, yang meliputi kebanyakan bidang perniagaan dan pengurusan.

DBA - Profil Peserta

Program DBA Munich Business School dan Sheffield Hallam University dibangunkan untuk pengurus dan eksekutif yang:

  • memenuhi keperluan akademik program,
  • boleh menyumbang kepada pembelajaran kelas dalam program dan menambah nilai kepada pengalaman pelajar,
  • manfaat daripada pengalaman pembelajaran dan menunjukkan bukti bahawa DBA akan menambah nilai kepada kerjaya yang sudah berjaya,
  • mempunyai potensi pengurusan dan kepimpinan, kemahiran interpersonal dan komunikasi yang sangat baik serta tahap kematangan dan motivasi yang tinggi.

Satu bahagian penting dalam program ini ialah kohort, kumpulan pelajar yang memulakan program pada masa yang sama dan menghadiri semua blok pembelajaran bersama-sama. Pelajar dalam kohort terlibat dalam perbincangan antara satu sama lain semasa blok pembelajaran, belajar antara satu sama lain. Di luar blok pengajian, perbincangan boleh diteruskan, dengan pelajar berkongsi idea dan pengalaman dan menyokong satu sama lain.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini January 13, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
48 
Sambilan
Price
36,000 EUR
Deadline
Permintaan Maklumat
Application round 1 deadline. 29.07.2018 application deadline.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Jun 29, 2020
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Application round 1 deadline. 29.07.2018 application deadline.
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Application round 1 deadline. 29.07.2018 application deadline.
End Date
Jun 29, 2020