Biologi dan fenomena ekosistem phd

Umum

Penerangan Program

Biologi dan Kemapanan Ekosistem PhD

Tumpuan utama Ekologi, Evolusi, Kelakuan dan Ikatan Penyelidikan Ekonomi Alam Sekitar adalah aspek asas dan penerapan ekologi, ekonomi alam sekitar, pemuliharaan, akuakultur, tingkah laku haiwan, taksonomi molekul dan genetik molekul, terutama yang melibatkan kaitan antara aspek-aspek ini. Kelompok ini mempunyai tahap aktiviti penyelidikan yang tinggi yang melibatkan kakitangan akademik, saintis postdoctoral dan pelajar penyelidikan pasca siswazah. Kelompok ini mempunyai tahap aktiviti penyelidikan yang tinggi yang melibatkan kakitangan akademik, saintis postdoctoral dan pelajar penyelidikan pasca siswazah.

KEKUATAN PENYELIDIKAN

 • Tingkah laku / komunikasi haiwan
 • Perkhidmatan biodiversiti dan ekosistem
 • Biologi marin pantai dan laut
 • Pengurusan ekologi
 • Ekonomi kualiti air dan pengurusan tadahan yang mampan
 • Ekologi ekologi, pemodelan dan biologi matematik
 • Biologi air tawar / biologi ikan
 • Spesies invasif dan kesannya
 • Ekologi molekul, sistematik dan phylogeography dalam alga, tumbuhan, invertebrata, ikan dan mamalia
 • Akuakultur lestari kerang dan algae
 • Penggunaan tanah, ekonomi dan pengurusan bandar
 • Menghargai kepelbagaian biologi, skim persekitaran pertanian dan rekreasi luar termasuk penggunaan GIS dan ekonomi ruang
 • Ekologi hidupan liar, terutamanya burung dan mamalia

SYARAT KEMASUKAN

Ijazah penyelidikan menawarkan anda peluang untuk membangunkan kemahiran penyelidikan anda dan membuktikan diri sebagai seorang penyelidik. Queen adalah komited untuk meningkatkan latihan penyelidikan dan pengajaran dan menawarkan peluang penyelidikan pascasiswazah di semua bidang pengajian. Laluan kajian penyelidikan pasca siswazah berikut untuk bidang subjek ini ialah:

DOKTOR FALSAFAH (PhD) MASTER FALSAFAH (MPhil)

KEPERLUAN ENTRANCE

Keperluan akademik minimum untuk kemasukan ke program gelar penyelidikan biasanya merupakan gelaran Kepujian Kelas Kedua dari penyedia UK atau ROI HE, atau kelayakan yang setara yang dapat diterima oleh Universiti. Maklumat lanjut boleh diperoleh dengan menghubungi Sekolah.

MODEL KAJIAN / DURATION

Pendaftaran adalah sepenuh masa atau sambilan, di bawah arahan pasukan pengawas yang dilantik oleh Universiti. Anda dijangka menyerahkan tesis anda pada akhir tiga tahun pendaftaran sepenuh masa untuk PhD, atau dua tahun untuk MPhil (atau bersamaan paruh waktu).

KEPERLUAN BAHASA ENGLISH

Pelajar antarabangsa (di mana bahasa Inggeris bukan bahasa pertama mereka), mesti dapat menunjukkan kemahiran mereka dalam bahasa Inggeris. warga bukan EEA juga mesti memenuhi keperluan imigresen UK Visa dan Imigresen (UKVI) untuk bahasa Inggeris untuk tujuan visa. Bukti skor IELTS * 6.5, dengan tidak kurang daripada 5.5 dalam sebarang komponen (* diambil dalam tempoh 2 tahun yang lalu) diperlukan.

Jika anda perlu meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris anda sebelum anda memasukkan program ini, pasangan kami INTO Queen's University Belfast menawarkan pelbagai kursus bahasa Inggeris. Kursus intensif dan fleksibel ini direka untuk meningkatkan keupayaan bahasa Inggeris anda untuk masuk ke program ini.

CIRI-CIRI KHAS

Kumpulan ini mempunyai rangkaian hubungan antarabangsa dan nasional yang kuat dan ia mendapat manfaat daripada pusat penyelidikan terpakai seperti Quercus, yang mengkhususkan diri dalam biologi pemuliharaan dan biodiversiti. Sekolah ini juga terlibat dalam Institut Dunia untuk Lestari Universiti.

Pelajar mempunyai akses ke makmal dan pejabat moden yang berpusat di Pusat Biologi Perubatan, berdekatan dengan tapak Lanyon utama. Pelajar juga mempunyai akses ke Makmal Marin Universiti, yang terletak di Portaferry, terus di Narrows of Strangford Lough (loch laut terbesar di Kepulauan British) dan kemudahan ini digunakan oleh staf dan pelajar residen serta penyelidik yang berkaitan dari Queen's dan pelawat antarabangsa.

Oleh kerana geologi unik Ireland Utara, iklim sederhana, pantai yang agak panjang dan sejarah pertanian yang panjang, kami mempunyai pelbagai habitat yang menarik, yang memberikan persekitaran yang merangsang dan mencabar bagi mereka yang ingin meneruskan penyelidikan dalam bidang ini.

PROSPEK KERJAYA

lepasan ijazah Queen mendapat faedah yang luar biasa. inisiatif yang unik, seperti Ijazah Plus dan Penyelidik Plus memperkukuhkan lagi komitmen kami untuk pekerjaan, manakala program kepimpinan dan eksekutif inovatif bersama integrasi sterling dengan pakar-pakar perniagaan membantu pelajar kami mendapat jawatan kepimpinan utama di peringkat nasional dan antarabangsa.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Baca Ringkas