Bahan phd kejuruteraan dan bahan-bahan reka bentuk

Umum

Penerangan Program

Kursus ini memerlukan 2: 1 atau antarabangsa setara dan / atau sarjana di peringkat merit atau ke atas dalam mata pelajaran berkenaan, dan tahap IELTS 6.0 (5.5 dalam setiap elemen). Ia biasanya selesai dalam tempoh kira-kira tiga tahun.

Kemudahan

Kemudahan-kemudahan termasuk pelbagai bahan ujian dan pencirian teknik, termasuk suite mikroskop elektron, komputer rangkaian untuk menyokong reka bentuk bantuan komputer (CAD) dan komputer kejuruteraan (CAE) menggunakan pakej perisian standard industri; mekanik pepejal, termodinamik, mekanik bendalir, getaran, kawalan, mekatronik; pelbagai terowong angin termasuk terowong iklim; aero-enjin pelantar ujian dan peralatan dan proses yang berkaitan; automatik sepenuhnya 3D dan 2D laser Doppler Anemometer dan velocimeters imej zarah; mesin air pemotongan jet; skala ketepatan yang tinggi; dan sistem kimpalan.

Kami terus melabur dalam kemudahan kelas pertama dan peralatan khusus untuk pengajaran. Terdapat bilik komputer dan makmal reka bentuk dengan komputer rangkaian untuk menyokong reka bentuk bantuan komputer (CAD) dan komputer kejuruteraan (CAE) menggunakan pakej perisian standard industri.

Kami juga mempunyai bengkel dan makmal-makmal untuk 'hands-on' penyiasatan, eksperimen dan merealisasikan reka bentuk. Pelajar-pelajar kita memberitahu kita bahawa bengkel, kelas reka bentuk dan sesi makmal adalah sebahagian daripada bahagian-bahagian yang paling menyeronokkan kursus kami.

Sokongan Penyelidikan

Sokongan untuk pelajar penyelidikan pascasiswazah diselaraskan melalui Pejabat Penyelidikan Fakulti. Setiap pelajar PhD akan mempunyai seorang penyelia akademik utama dan sekurang-kurangnya seorang penyelia tambahan. Tetap mesyuarat penyeliaan formal, biasanya sekali sebulan, akan mengambil tempat dengan satu atau kedua-dua penyelia anda. Kami juga menyediakan penasihat lepasan ijazah akademik dan wakil pelajar PGR yang boleh didapati jika anda mempunyai pertanyaan mengenai prosedur yang berkaitan dengan kajian penyelidikan, bimbang tentang kemajuan anda atau kemudahan yang disediakan.

Semua pelajar PhD adalah pelajar di Fakulti Program Latihan Kejuruteraan, ini adalah satu program berstruktur lukisan latihan mengenai rangka kerja luar formal seperti Penyata Kemahiran Bersama, Rangka Kerja Penyelidikan Pembangunan (RDF) dan bimbingan Majlis Penyelidikan.

Majlis Penyelidikan Kejuruteraan dan Sains (EPSRC) telah mengiktiraf program fakulti kami sebagai satu bidang peneraju pembangunan dan latihan penyelidikan pasca siswazah. Fakulti ini mempunyai hubungan yang sangat baik dengan industri dan akan memastikan anda membangunkan kemahiran yang boleh dipindahkan yang akan memberi manfaat dalam pelbagai kerjaya. Anda juga akan mempunyai akses kepada Program Pembangunan Penyelidik Pusat Pengajian Siswazah ini.

Syarat Kemasukan

  • Syarat kemasukan: 2.1 (atau setaraf antarabangsa) dan / atau tuan pada peringkat merit atau ke atas dalam subjek yang berkaitan
  • IELTS: 6.0 (tidak kurang daripada 5.5 dalam setiap elemen)
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

TheFaculty of Engineering at Nottinghamis known for its world-class research, inspirational teaching, and diverse academic community.

TheFaculty of Engineering at Nottinghamis known for its world-class research, inspirational teaching, and diverse academic community. Baca Ringkas
Nottingham , Oviedo , Ningbo + 2 Lagi Kurang